Etichete

, , , , , , ,

Te ridici ca o floare căpiat de somn dintre cearceafuri, moşmondeşti după chiloţi, printr-o minune reuşeşti să nu te speli pe dinţi cu piaptănul, îţi momeşti picioarele cu imaginea unei ceşti aburinde ca să te mişte până în bucătărie, verşi jumătate din cafea pe pisică, ţi-ai distrus karma pe viaţa următoare, dar nu contează e 5:45 şi te-ai urnit către plaja decorată cu peturi, can-uri, rockeri amuşinind nisipul şi câini amuşinându-le nădragii, să vezi răsăritul, numai tu, pescarii din fosta vamă, fo mie de pescăruşi şi probabil câteva cupluri. Sigur ca da.

N-are nimic, e muzică faină şi atmosferă de afterhours, Sorel se uită la tine împăciuitor din pâcla cenuşie a orizontului, nu eşti primul nici singurul ce visează la ora asta.

Are glume în program monsieur C’est Très Chaud, pariezi că mai mult jumate dintre ăştia de se hârjonesc printre alge şi mucuri de Marlboro habar n-au dacă apun ori răsar. Tu sau ei? Toţi.

Cui îi pasă de Sorel, dinspre Stuf vin acorduri de Ravel şi te gândeşti că… nu te gândeşti la absolut nimic, o dimineaţă ca asta se trage pe nas, nu se ucide cu pălăvrăgeala.

No, acu’ dacă chiar nu te mai ţin balamalele, poţi s-o tragi pe nas cu nisip cu tot

Sau, dacă te simţi prea mic şi neînsemnat, încerci să te integrezi în populaţia bipedă înconjurătoare făcând o baie cu săruri marine

Nicio grijă, homo erectus n-o să se prindă că nu eşti de-al lui, aveţi aceleaşi obiceiuri, dimineaţa la sculare fac un pişu mic în mare

Pe ei sigur n-o să-i deranjeze, discută aprins despre absolutizarea relaţiei lor afective prin ritualul sacru al vodcăi cu bere.

Da, da, vodca pentru care n-o avut el bani, că de-ar fi avut, nu se mai plimbau cu şlapii în mână la cules de scoici, ci puneau de-un a fost o dată în Vama Veche o dimineaţă în care maică-tii îi era frig şi mie “somn”

Mi-s unii atârnaţi pe lângă umbrelele de trestie care n-au nicio treabă cu romanţele, nici cu băile. Prietenii ştiu de ce (să se ţină).

Şi se ţin de ea până la un moment dat… când o lasă…. singură, goală puşcă în nisip… To be or not to be tanned?

În eventualitatea că neuronii tăi, înecaţi în hamei, nu mai sunt apţi să producă suficientă electricitate cât să-ţi pui întrebări, nu-i niciun bai, vamaiotule, diseară începe o altă zi. Până atunci, te prelingi nestingherit în

Anunțuri