Etichete

, , ,

Săptămâna trecută am descoperit o staţie foarte interesantă pe autostrada informaţiei. Se numeşte Pangea Day, ca în “Ziua Pangeei”, continentul originar şi unic al Terrei din care ne tragem toţi.

Pangea Day este o iniţiativă a cineastei Jehane Noujaim, demarată cu cei $100000 primiţi ca bonificaţie la câştigarea Premiului TED şi cu o dorinţă de a schimba lumea.

Pangea Day urmăreşte ca prin puterea filmului să reunească simbolic şi spiritual o lume fragmentată de graniţe, rasism şi războaie.

Ce se întâmplă mai precis de Ziua Pangeei? Concomitent, în mai multe oraşe de pe glob (era să scriu blog :D), pe ecrane uriaşe sunt difuzate filme de scurt metraj realizate în diferite ţări ale lumii, abordând teme universale. Dacă vreţi o comparaţie, e o noapte a devoratorilor de publicitate fără publicitate şi cu muuult sens. :)

pangeaday.org

Primele evenimente Pangea Day au avut loc în mai 2008 în Londra, Cairo, Rio de Janeiro, Los Angeles, Kigali şi Mumbai.

Eu m-am lipit sufleteşte de două dintre filmele prezentate. Primul (J’Attendrai Le Suivant), văzut pe Filmic acum ceva vreme, m-a impresionat cum puţine pelicule au avut puterea s-o facă, prin modul original şi onest în care „vorbeşte” despre dragoste, iar al doilea (Elevator Music) vizează pericolul de a ne ucide bunul simţ elementar dând prea multă atenţie micilor frustrări ale zilei.

Ambele filme şi multe altele sunt disponibile pe situl Pangea Day.

Love & enjoy! :)

Reclame